Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

The Shining!


Πριν αρχισω να λεω τα διαφορα δικα μου, αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον ενω εχουν γυριστει ταινιες σαν κι αυτην, καποιοι να συνεχιζουν να βγαζουν μαλακιες.Υπαρχει μια λεξη, παραδειγματισμος λεγεται, δεν την εχουν ακουσει ποτε τους?

Εν παση περιπτωσει,η ταινια αυτη εχει τα παντα.Τα παντα ολα ομως!Ξεκιναει με το κλασσικο για επιτυχια σεναριο που ειναι βασισμενο σε εργο του Stephen King.Εχει καταπληκτικη σκηνοθεσια του Stanley Kubrick.Θα απολαυσετε σκηνες απο γερανους, απο αεροπλανα και βαπορια, σκηνες αναποδες, σκηνες στριφογυριστες,σκηνες που θα σας κανουν να βλασφημισετε και πολλα πολλα αλλα.
Για τους ηθοποιους, απο τη στιγμη που παιζει ο Jack Nicolson τι μπορω να πω? Θεοπαλαβος, ψυχοπαθης, μανιακος, υπουλος, τρελος, με ματι που γυαλιζει απτο πρωτο λεπτο και το διακρινεις απτα 5 χιλιομετρα!Ο ρολος ειναι σαν να εχει γραφτει πανω του, τοσο υπερβολικα του ταιριαζει.Το παιδακι ο Danny, μπορει να ειναι ενας σπορος πανω κατω 7 χρονων, αλλα τρομαζει και σε αφηνει εκπληκτο.Δεν υπερβαλλω καθολου, μεχρι και το 7χρονο σε αυτην την ταινια σου σηκωνε την τριχα καγκελο.Και τελος, η γυναικα δηλαδη η συζυγος του Nicolson.Με εξαιρεση την απιστευτα εκνευριστικη τσιριχτη της φωνη, και ενα προσωπο που και χωρις να εχει προθεση σε τρομαζει, ηταν πολυ καλη για το ρολο της(στην σκηνη με τις σκαλες για οσους ξερουν παντως, εγω ειχα ξεραθει στο γελιο).

Οταν η ταινια φτανει προς το τελος, πολλοι ισως να απογοητευτουν αλλα στο τελευταιο λεπτο πιστευω οτι ερχεται η ικανοποιηση.
Οσοι ειναι οικειοι με εργα του King, καταλαβαινουν καλυτερα την πλοκη και δεν παυει να ειναι κατι εντελως κλασσικο απο πλευρας του.Αν και εχω διαβασει αμετρητα βιβλια του, το συγκεκριμενο δεν μπορεσα να το βρω ακομη.
Η αισθηση των βιβλιων του παντως ειναι απεριγραπτη και αν καταφερετε να κοιμηθειτε με κλειστα τα φωτα, εμενα να μου τρυπησετε τη μυτη!
Σιγουρα οποιος την δει παντως, δεν θα καταφερει ποτε του να μπει σε ξενοδοχειο χωρις να του ερθουν μερικες "αναμνησεις" απο το παρελθον..

Το μοναδικο αρνητικο που βρηκα ηταν η απιστευτα εκνευριστικη τσιριδα της συζυγου.Μαλιστα αναγκαστηκα να χαμηλωσω τον ηχο τουλαχιστον 3-4 φορες προκειμενου να μην νομιζουν οι γειτονες οτι καποιος κακοποιει μια γατα στο σπιτι μου.


Αξιολογηση: 10/10


redrum
redrum
redrum
REDRUM
R E D R U M!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου