Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Benny & Joon

Μια απιστευτα ομορφη ταινια.Περιγραφει την αγαπη αναμεσα σε δυο αδερφια τον Βenny και την λιγακι θεοπαλαβη και υποχονδρια αδερφη του,την Joon, η οποια μπλεκει παντα στις πιο τρελες καταστασεις.



Ο Βenny αρνειται να στειλει την αδερφη του σε καποιο ιδρυμα για ψυχασθενεις και ζει μαζι της σε ενα σπιτι, πραγμα ομως που τον οδηγει στο να μην εχει ο ιδιος προσωπικη ζωη.Απο μια παρεξηγηση και ενα λαθος με εναν φιλο του, χρεωνεται εναν αλλο θεοπαλαβο να τον φιλοξενησει στο ιδιο σπιτι οπου αυτος ζει με την ηδη τρελη αδερφη του.
Ο καινουριος τρελος της παρεας ειναι ο Sam, ενας λιγακι αγαθος και αργοστροφος νεαρος που εχει ενα θεμα με το ντυνεται σαν τον Τσαπλιν και να κανει νουμερα τσιρκου.



Στο ρολο του Sam ειναι ο τρομερος Johnny Depp.Η συμπαθεια μου για τον ηθοποιο αυτον ειναι πασιγνωστη, αντικειμενικα ομως στην ταινια αυτη εδωσε ρεσιταλ ερμηνειας.Απιστευτος ακομη και σε εναν χιουμοριστικο ρολο οπως αυτος.Σε εκανε να σκασεις στο γελιο ουκ ολιγες φορες.Εχει ορισμενες πολυ επικες σκηνες, οπως αυτην στην οποια σιδερωνουν τα τοστ, χτυπανε πατατες με ρακετες του τενις για να κανουν πουρε και σφουγγαριζουν το ταβανι. Αν μη τι αλλο,μπορω να πω οτι ειναι μια απο τις πιο καλες ταινιες που εχω δει ποτε.
Οσον αφορα την πλοκη του εργου, ο Sam τα κανει πλακακια με την Joon, αφου τα δυο τους επικοινωνουν σε ενα 'ανωτερο' επιπεδο και εκπεμπουν σε αλλο μηκος κυματος, το οποιο ο κοινος θνητος δεν μπορει να αντιληφθει.
Μπορει να ακουγεται λιγακι μελο η ταινια, εχει ομως παρα πολλα χιουμοριστικα σημεια και γενικα αφηνει ενα πολυ ευχαριστο και θετικο συναισθημα.

Αξιολογηση: 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου