Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

The Big Bang Theory

Smart is the new Sexy! Και ναι, μετα απο 3 χρονια Big Bang Theory το συγκεκριμενο σλογκαν ισχυει περισσοτερο απο ποτε.



Μια σειρα που ασχολειται με ενα θεμα, ομολογουμενως αρκετα παρατημενο, δηλαδη τα 'φυτα' και τις επιστημες.Μια αχτυπητη παρεα με τρεις Φυσικους,εναν Μηχανικο και μια καθημερινη κοπελα.Πως θα μπορουσαν να κολλησουν ολα αυτα μεταξυ τους ειναι πραγματικα αξιο αποριας.Ελα ομως που κολλησαν! Και μαλλιστα σε κατι το ιδιαιτερα πετυχημενο.


Το ποσο γελιο μου εχει χαρισει η σειρα αυτη δεν μπορω να το περιγραψω.Ποσες ατακες μου εχουν κολλησει και τις χρησιμοποιω με τα αλλα 'φυτα' τους φιλους μου,αμετρητες! Γιατι να το κρυψομεν αλλωστε? Κι εμεις φυτα ειμεθα! Μπορει να γκρινιαζουμε επειδη εχουμε να διαβασουμε ολη μερα αλλα κατα βαθος (πολυ βαθος) μας αρεσει! Εχουμε φωτοτυπισει τον Περιοδικο Πινακα των χημικων στοιχειων κανα 10 φορες και τον εχουμε κρεμασει σε καθε πλευρα του δωματου μας με την φιλοδοξια μια μερα να τα μαθουμε απ'εξω.Βγαζουμε παρατσουκλια και ριχνουμε καταρες στη γλωσσα της Φυσικης και της Χημειας, ενω κοροιδευουμε αλλους με ονοματα ασθενειων απο την Βιολογια. Ασχετα θα μου πειτε ολα αυτα με την σειρα.Ναι εχετε δικιο.Αυτο ομως που προσπαθω να πω ειναι οτι επιτελους το καθε 'φυτο' απεκτησε την σειρα του!Η φραση του Howard "RECOGNISED", προσωπικα τουλαχιστον, αισθανομαι οτι μας εκφραζει εντελως.Το γεγονος οτι επιτελους καποιος σκεφτηκε να δημιουργησει μια σειρα με Αστροφυσικους και θεωρητικους Φυσικους, ειναι κατι το εκπληκτικο.Αισθανεσαι οτι απλα δεν εισαι ο μονος στον κοσμο που ασχολειται με ολες αυτες τις πυρηνικες χαζομαρες, αλλα και καποιος αλλος ασχολειται με την γατα του Schrodinger, τη στιγμη που στον κοσμο συμβαινουν πραματα και θαματα!

Για να ξεφυγω ομως απο τον περιορισμενο κοσμο των φυτων, πρεπει να πω οτι η σειρα αυτη εχει τεραστια επιτυχια σε ολους.Μεχρι και η φιλη μου η Ελενη, που ειναι θεωρητικη και αντιπαθει τοσο πολυ αυτα τα περι θετικης επιστημης, εχει κολλησει! Στον περισσοτερο κοσμο αρεσει επειδη εχει απλα χιουμοριστικες καταστασεις και φυσικα επειδη εχει την υπερμορφαρα τον Sheldon Cooper, ο οποιος ειναι "one lab accident away from being a supervilan". Τι εμπνευση πρεπει να ειχε και αυτος ο ατιμος ο σεναριογραφος οταν επλαθε τον χαρακτηρα αυτον, δεν μπορω να το διανοηθω.
Τον Sheldon τον αγαπω πραγματικα.Ειναι κατι σαν νεοτερη εκδοση του Dr.House, με εφεση στα κομικ και στα ηλεκτρονικα παιχνιδια αντι για τις μηχανες, τις κιθαρες και τις σαπουνοπερες.Ειναι εξυπνος και το ξερει. Προσβαλει και δεν τον νοιαζει.Σου σπαει τα νευρα και το απολαμβανει. Εχει απιστευτες ιδιοτροπιες, ειναι υποχονδριος, γκρινιαρης αλλα παρολα αυτα αξιολατρευτος!
Και μην τον νευριαζεις και πολυ, γιατι θα σου ανατιναξει το κεφαλι με την σκεψη του!
Ρολοι σαν κι αυτον δεν βγαινουν συχνα, γι αυτο τρεξτε να κατεβασετε ολους τους κυκλους και απολαυστε!

Οσο για τους αλλους, χιουμοριστικοι ρολοι και αυτοι αλλα επιπεδο Cooper δεν πιανει κανεις.Απο τους υπολοιπους προτιμω τον Howard και αυτο γιατι μου θυμιζει ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ πολυ εναν συμμαθητη μου(.......)Εχει πλακα κι αυτος με τον δικο του ανατριχιαστικο και σιχαμερο τροπο! Ο Leonard ειναι ο πιο λογικος της παρεας και αυτος που κραταει συνηθως τις ισορροπιες.Θανασημα ερωτευμενος με το σαίνι την ξανθια, και αξιος επαινου αφου συγκατοικει με τον Sheldon.
O Raj ειναι ο Ινδος της παρεας και του αρεσει να λεει οτι του φερονται ρατσιστικα παρολο που κατι τετοιο ποτε δεν ισχυει. Εχει ενα προβλημα με το να μιλαει στις γυναικες (εγω ως προσον θα το εβλεπα παντως..Τρεχα φιλε, τρεχα οσο ειναι καιρος!)και ειναι το ατομο που συμπληρωνει το απιστευτο καρε.


Μια παρεα απο σπασικλες λοιπον, που εκτος απο την επιστημη μοιραζονται και πολλες αλλες αγαπες.Ηλεκτρονικα παιχνιδια, κομικ, υπολογιστες, φυγουρες δρασης και γενικα τον παλιμπαιδισμο.Ειναι εξοικειωμενοι με το γεγονος οτι δεν προκειται ποτε να βρουν γυναικα, να αποκτησουν ζωη και τα συναφη γι αυτο και παιζουν Halo αντι να ασχολουνται με κατι το πιο σοβαρο.Και οχι δεν μπορουν να παιξουν Halo αλλο βραδυ.Θα παιξουν οταν ειναι Halo Night.Τελεια και παυλα!

Η σειρα αυτη χαριζει απλοχερα το γελιο.Ακομη και αν δεν σας ενδιαφερει να ακουσετε για την περιφημη γατα στο κουτι, σιγουρα θα σας κανει να χτυπηθειτε απτα γελια.



Οι σεζον που εχουν βγει ως τωρα ειναι 3 (τοσες εχουν προβληθει στην Αμερικη, τοσες και εδω).Τον Σεπτεμβρη αναμενεται η 4η σεζον.

Αξιολογηση: 10/10

2 σχόλια:

  1. τι αλλο μπορει να πει κανεις πια για την πολυαγαπημενη αυτη σειρα... απλα εχει χαρησει απιστευτο γελιο και τρομερες ατακες! respect!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ισχύει.. αλλα η 4η σεζον δεν ηταν και τοσο καλη δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή