Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Juno


Περιβοητη η συγκεκριμενη ταινια..Μου αρεσε παρα πολυ για διαφορους λογους.
Πρωτα απ'ολα η πρωταγωνιστρια, ατιθαση και σκετος σιφουνας.Ξεφευγει απο τις χαζοαμερικανες ηθοποιους και βλεπεις εστω και μια φορα μια ηθοποιο που εχει κερδισει τον ρολο της για το μυαλο στο κεφαλι της και το ταλεντο κι οχι για τα διμετρα ποδια της.
Η ταινια αυτη πραγματευεται την ιστορια μιας 16χρονης μαθητριας, που μενει εγκυος και αποφασιζει να δωσει το παιδι της για υιοθεσια.Η ταινια ομως επικεντρωνεται περισσοτερο στα συναισθηματα και την διαφορετικοτητα της εφηβης και οχι στις αντιδρασεις του κοινωνικου συνολου.
Βρειτε μου για παραδειγμα εναν πατερα που θα μενει αταραχος και εντελως ψυχραιμος στον καναπε του ενω η κορη του τον πληροφορει οτι ειναι εγκυος.Ισως να ειχε καποια σκοπιμοτητα αυτο, γιατι δοση ρεαλισμου δεν ειχε ουτε για αστειο!Ισως ειναι η μοναδικη ταινια που εχω δει πανω σε αυτο το θεμα και δεν ασχολειται με τα τετριμμενα της υποθεσης οπως για το αν η αμβλωση θεωρειται σωστη ή οχι, το γεγονος οτι η εγκυος δενεται με το μωρο και εν τελει δεν θελει να το αποχωριστει, η απεχθεια και η απορριψη των γονιων κτλ.Εδω παρουσιαζεται η ιστορια απο την πλευρα της κοπελας που επελεξε να μην δωσει σημασια σε αυτους που κοιταζουν περιεργα και να αντιμετωπισει το λαθος της οπως αυτη θεωρει σωστα, τοσο γι αυτην οσο και για ενα μωρο το οποιο ειναι σιγουρη πως δεν ειναι ετοιμη να κρατησει.
Τωρα δεν ξερω τι αλλο μπορει να πει κανεις πανω σε αυτην την ταινια.Απλα δειτε την, αξιζει τρομερα. Σε κανει να δεις το θεμα και απο μια αλλη, μοναδικη σκοπια, σε αντιθεση με χιλιαδες αλλες ταινιες με παρομοια θεματολογια.

Αξιολογηση: 8.5/10

4 σχόλια:

  1. Για εμας που το χουμε δει τι προτεινεις ? :p
    Οντως, καταπληκτικη ταινια !

    αυτην παρακατω την χεις δει? Παρομοια καπως σε θεματολογια..
    http://www.imdb.com/title/tt0478311/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την εχω δει, οντως αρκετα καλη, καλυτερη απ'οτι την περιμενα αν αναλογιστεις τον τιτλο,το τρέιλερ τους ηθοποιους :P
    σε ευχαριστω για το σχολιο σου =]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραγματι πολυ καλο εργο και εξισου καλη η κριτικη σου. οντως καταφερνει να παρουσιασει τα συναισθηματα της κοπελας αποφευγοντας το τετριμμενο σεναριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή